Barnets utveckling 7månader 2a veckan


När som helst kommer din bebis förmodligen att försöka äta själv. Kanske grabbar bebisen tag i skeden när du matar och rentav försöker stoppa in den i munnen. Om du står ut med röran, låt ditt barn pröva själv. Du får ha tålamod (och bra haklappar) eftersom det förmodligen kommer att dröja tills någon gång efter barnets första födelsedag innan det kan äta själv med precision. Om ni inte redan äter tillsammans som familj, varför inte börja nu? Det är en utmärkt vana och ger er alla chansen att umgås. En del par föredrar att ge barnen mat först och sedan äta vuxenmiddag tillsammans. Liksom så mycket annat, är det upp till er och vad som passar er familj.

Barnets utveckling 7månader 1a veckan


Nu kan tittut vara en av favoritlekarna. I den här åldern börjar barn förstå att saker och ting inte är borta för alltid när de försvinner ur sikte. Lekar där saker eller människor försvinner och kommer tillbaks kan vara uppskattade. En av de enklaste och bästa lekarna för sjumånadersbebisar är att gömma något under en filt så att de kan leta efter dem. Om ni har tittutat tills ni tröttnat, kan ni pröva 'rulla rulla liten bulle' eller lekar där man slår saker tillsammans.

Barnets utveckling 6månader 4e veckan

Du har alltid varit medveten om att bebisen och du är olika personer, men det har inte bebisen. För barnet är ni en och samma — det har inte utvecklat en självständig identitet ännu. När du håller bebisen framför spegeln, vet den inte ens att den ser sig själv. Snart kommer ditt barn däremot att ta ett mentalt jättesteg och inse att det är en individ med egen kropp, egna tankar och egna känslor. Denna radikala utveckling gör det möjligt att påbörja utvecklingen mot känslomässig och fysisk självständighet — en resa som i sin helhet tar många år.

Barnets utveckling 6månader 3e veckan

Har ditt barn förvandlats till Nalle Puhs kompis Tigger? Det är jättekul att studsa nu när de små benen börjar bära. Dessutom kan bebisen troligtvis nu sitta utan stöd och använda händerna samtidigt. I denna ålder börjar barn sträcka sig efter saker och ofta kunna plocka upp dem med en hand. Du kan uppmuntra till detta nya oberoende genom att lägga leksaker precis utom räckhåll. Efter några försök lär ditt barn sig sträcka sig fram, ta leksaken och sedan räta på sig igen. Det är också vanligt att bebisar börjar undersöka hur saker ser ut upp-och-ner och på sidan. Och naturligtvis hur de smakar.

RSS 2.0