Barnets Utveckling 6månader andra veckan

Tänk vilka ansträngningar man gör för att roa sitt barn! Du kanske redan glatt härmat ankor, hundar och alla möjliga andra djur. Hur konstigt det är kan låta, förenar det nytta med nöje. Många halvårsbebisar gillar härmlekar. Pröva att sätta ner bebisen och härma de ljud den gör. Sedan är det din tur — skäll som en hund eller kvacka som en anka och se om ditt barn härmar tillbaks! Både roligt och lärorikt.

Barnets Utveckling 6månader första veckan

Nu när ditt barn är sex månader har 'vokabuläret' förmodligen utökats med pip, bubbelljud, höga toner och eventuellt bebis-'babblande' — upprepande av enstaviga ljud som "ba" eller "ma". Om du lyssnar noga på bebisen kan du höra de olika ljuden. Babblar ditt barn snabbt eller långsamt? Lågt eller pipigt? Tyst eller högt? Du kan hjälpa bebisen utveckla sin verbala förmåga genom att svara med liknande ljud eller läsa med ljudillustrationer som "lammet säger BÄÄÄ", "Geten säger MÄÄÄ" etc. Du kanske också märkt att ditt barn nu reagerar på mer subtila uttryck i din röst och stelnar till om du pratar argt eller ler om din röst låter glad och lekfull. Sjung mycket, om du inte är för blyg — ditt barn kommer garanterat att tycka det låter jättefint!

Barnets utveckling 5månader 4e veckan


I denna ålder är många barn väldigt sociala och vänder sig även till andra människor för kontakt och närhet. En halvårsgammal bebis är inte så kinkig heller — nästan vem som helst som ler eller gör roliga grimaser är jättekul sällskap. Men det är mamma och pappa som betyder allra mest och bebisen vill gärna ha mycket närhet och uppmärksamhet. Din uppmärksamhet är dessutom viktig för att skapa en säker miljö som ditt barn kan utforska. 

Till och med innan bebisar kan krypa, kan de rulla och ta sig fram fortare än man tror och det är viktigt att hålla golvet fritt från vassa och farliga saker samt smågrejor som kan fastna i halsen om man stoppar dem i munnen. 

Ditt barns förmåga att koordinera ögon och händer utvecklas stadigt och det kommer att märkas på fingerfärdigheten under de kommande veckorna. Bebisen kommer bland annat lära sig att föra objekt emot sig och flytta dem från hand till hand — och så snart bebisen förstår att den kan hålla en sak i varje hand, kommer den att inse hur roligt det är att slå dem tillsammans. Om du inte är alltför bullerkänslig, kan det vara bra att fylla ett köksskåp i golvhöjd med barnsäkra kastruller och slevar att träna den nya förmågan med.

full upp

Oj oj oj har en fullspäckad vecka framför mig =p
haha nästan så man längtar lite tills den e över ^^
så vad ska man göra.
Måndag: Mamma träff hos elin i trollbäcken
Tisdag: mammagrupp
Bvc : vaccination samt läkarbesök
Onsdag: Kanske babsim beror på hur lillan mår å så
köpa doppresent
Tordsag: Bvc Tanvårds grejs eftersom snuttan fått tänder =)
Fredag: Mammagrupp
Lördag: Dop
Söndag myyys dag =)
känns som man har rätt fullt upp kommande veckan haha
men men =)
kramis

Barnets Utveckling 5månader tredje veckan

För många barn är detta en glad och utåtriktad period. Om det stämmer för din bebis, är det en bra tid att visa att det finns andra människor som också kan ge kärlek och trygghet. Pröva stunder med andra trygga och varma vuxna. Detta kommer att ge barnet mer trygghet om några månader, när separationsångest träder in för första gången och din lilla extroverta person blir mammig (eller pappig).
herregud så fort tiden går =/
om 1v så e min lilla sessa 6månader oj oj oj

RSS 2.0