Tisdag!

tisdag i dag 79dagar kvar till bf :) å sååå fruktansvärt varmt ute så man nästan spyr..
var hos min knäppa Bm idag..
Blodsockret 5.9
järn 109
hjärtljud 140ngt
vikt 50kg såå har gått ner 2kg sen sist..
( Enda bm sa om om min vikt var: Oj hur har de gått till. å men de e ju bra att du inte gått
upp så mycket eftersom du är så kort.)
Usch elak hon e :(
e ju inte alls bra att gå NER i vikt när man e GRAVID!!
men får inte byta bm...
så får väl stå ut..

skullw ju lägga upp bilden på paketet från babyproffsen men går inte :(
står fel bildformat :S
vad menas med det??

krama

v.29 :)

Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.

Underbart väder :)

ååh vilket underbart väder der vartot heel vecka hoppas de håller i sig :)
idag har jag å älsklingen vart inne i stan :)
träffade först hans kollega Minna som nyligen fått en liten Molly :) fö ca 9v  sen såå lite å så underbart söt hon e :)
åt en god Frukost/lunch på subway mums bara älskar deras mackor :D
sen gick vi en låång promenad till babyproffsen å hämtade ett paker :)
(bild på innehållet i paketet kommer i ett senare inlägg )
Älsklingensnät köpte även ett mygg/insäktsnät kossta 79kr :)
sen gick vi tillbaka den långa vägen till tunnelbanan å åkte hem

Idag går ja in i v.29 (28+0)
åå va ja längtar till september :)

vad har DU gjort idag?

v.28 :)

Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.

V.27

 
 

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Nu börjar det bli dags att fundera på om en profylaxkurs är något för dig och din partner. Genom att förbereda er fysiskt och mentalt inför förlossningen ökar era chanser att få en fin förlossningsupplevelse. Är du ute i god tid kan du välja det kursdatum och den kursplats som passar er bäst och ni får mycket tid för träning innan förlossningen startar


Magen v.27 (26+5)


onsdag :)

wow imorgon e de sista dagen på jobbet :)
sen har jag 1 månads semester sen 2månaders havandeskaspenning å så kommer ju min skrutt koma ut :)
idag är det 92 dagar kvar till veräknad förlossning :)
gguud vad tiden går fort 

knasigt egentligen
man bär på skatten i 9månader man har den vid sin sida vad som en sker..
men endå har man ingen aning om hur den ser ut :)
Såå nära men endå så långt ifrån :)

längtar efter min skatt)

ska försöka få in en magbild idag men lyckas inte få bilderna från telefonen till datan
*skratt*
e ju blond :)

nee nu ska ja föröska få över någon bild :)
RSS 2.0