Vad tror du?

Liten gissningslek kanske?  vad tror du?
1. Vilket kön tror du lilla pyret har?
2. Längd?
3. Vikt?
4. Samt vilet datun tror du lill skatten kommer titta ut?
kram

Söndag!

Oj oj va tiden går =)
nu e de bara 18 dagar kvar till Beräknad förlossning =)
wii
men hopas på att skrutt kommer nån dag tidigare =)
längtar som en tok =)

v.38 (37+0) =)


Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbottenoch ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol. 

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck ellermekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida. 

Kanske är det dags för dig och din partner att lära sig hitta snabbt till förlossningsavdelningen?


Underbara Torsdag =)Åååå så trött ja e nu =p gick upp 07 imorse å åkte till Uppsala för å träffa min underbara älskade mamma å handla lite, bla detta skötbord =)

varit en hur mysig underbar dag som helst =)
jag har världens bästa å underbaraste mamma =)
älskar dig massor mamma =)
blev några timmar senare en vi tänkt men jag NJUTER av varje sekund med min vackra mamma =)
köpt massa roligt =)
mamma köpte ett jättefint skötbord =)
 
orkar inte skriva ner allt som handlats idag =p
e för trött för de =p
nee nu ska jag lägga mig å läsa å sova =)
sov så gott nu =) 
kram
va har du gjort idag ?

Tisdag

såå vad har man gjort idag?
jo föräldragrupp 15-17 första  av 3 ggr idag..
hade nog högre förväntningar en hur de var.
först delades alla mammor in i en grupp sen papporna i en 
fick presentera oss för varandra å diskutera våra förväntningar på förlossningen vad vi vill prata om på gruppen samt hur en bra mamma/pappa är..
tiden KRÖP fram..
ja e beräknad först av alla i gruppen ^^
typ alla skulle ha i mitten eller slutet av oktober..
men ja har inte långt kvar nu =)
min lilla skatt får gjärna komma imorgon om h*n behagar =)
va har du gjort idag?
kram

Föräldrautbildning

Någon gång kring vecka 20 rekommenderas mödravårds-
centralerna att erbjuda föräldrautbildning till alla föräldrar som är intresserade men det är inte på alla håll i landet detta kan genomföras. Ofta påbörjas utbildningen senare och ibland har man bara plats för förstagångsföräldrar. På vissa håll har man kurser bara på dagtid, andra har både dag- och kvällstider.

Dock har det börjat komma fler privata alternativ som också erbjuder alltifrån vanliga föräldrautbildningar till speciella profylax- och kejsarsnittskurser.

Båda föräldrarna har rätt till ersättning från Försäkringskassan för att delta i föräldrarutbildning. Ersättning räknas av från föräldrapen- ningsdagarna efter barnets födelse. Föräldrautbildningen inom MVC är gratis.


Privata föräldrakurser ordnas på många håll i landet av barnmor- skor, förlossningspedagoger eller av privata företag som bedriver psykoprofylaxkurser. Dessa företag vill ge gravida kvinnor ett komplement till föräldrautbildningen inom mödravården.

Speciella kurser för ensamstående föräldrar, tonårsföräldrar, invandrargrupper, adoptivföräldrar och tvilling-gravida finns på vissa håll. Formerna för föräldrautbildningen varierar. En vanlig modell är gruppträffar om fem-sex par som träffas en och en halv till två timmar fyra till sex gånger under graviditeten och en gång efter förlossningen.

En eller två barnmorskor fungerar som gruppledare under träffarna som mer ska ha karaktären av samtalsgrupp än av undervisning. Meningen är att alla deltagare ska komma till tals vid varje tillfälle, för att utbyta erfarenheter, diskutera, lära känna varandra.

Vid första träffen är det vanligt att man planerar kursens uppläggning och kommer överens om vilka ämnen som ska tas upp. En genomgång av förlossningens olika skeden, smärtlindring, amning, föräldraförsäkring, nyföddhetsperioden, brukar vara självklara avsnitt

Träffarna kan organiseras så att man börjar med att barnmorskan delar med sig av sina kunskaper i ett ämne. Hon kan visa en film eller bildband sen följer en diskussion. Ofta turas föräldrarna om att stå för fika och tilltugg i pausen.

Man avslutar med andnings- och avslappningsövningar. Kanske inbjuder gruppen en expert till något kurstillfälle, någon som kan berätta om "naturlig förlossning" eller "babysim" eller "ryggbesvär under graviditeten". Man kan enas om att i förväg läsa något kapitel i en bok eller en tidningsartikel om ett aktuellt ämne för att stimulera diskussionerna i gruppen. I föräldrautbildningen kan ett besök på förlossningsavdelningen ingå liksom en efterträff när alla fått sina barn. Många föräldrar fortsätter att hålla kontakten med varandra långt efter kursavslutningen.


trött!!

blää idetorka..
va ska man skriva om?
längtar så efter min lilla skrutt..
H*n får mer en gjärna komma ut nu =)

natten till fredag åkte jag och älsklingen in till förlossningen å kollade hur bebis mådde..
ville inte röra på sig =(
va läskigt..
första gjorde dom ett ultraljud för att konstatera att bebis levde..
tog liten stund innen man såg ett tickande hjärta.. låg å gömde sig lite =/
h*n lågå vinkade inne i magen.. världens sötaste lilla hand =)
så underbart att se de lilla knytet igen =)

sen blev de att ligga med ctg i 30-40minuter..
allt såg jätte bra ut kurvorna va *skolboks exemplar* =)

sen kollades mitt Blodtryck å de hade sjunki *PUH*
riktigt skönt =)

Älsklingen pratade lite med bebis och blev mycke lugnare av pappas röst =)
men bebis mådde hur bra som hälst.
var en *latdag*
men älskade skatt skrämm aldrig mamma så igen ..

ja sov som en prinsessa efter att ha sett knytet å fått veta att h*n mår super bra =)

25dar kvar nu till bf =)

vi längtar efter dig vår älskade lilla skatt =)


har du varit med om liknande?

kram

v.37 (36+0) =)

Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer. 

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen.Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar. 

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallasråmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för. 

Nu kan det vara bra att börja planera BB-väskan, saker som är bra att ha med till BB. Det är alltid skönt att ha den färdigpackad så har man en mindre sak att oroa sig för när det är dags att åka in! 

Grattis!

 Grattis ida och Tobias till lille Viggo 
         47cm å 2580gram =)
Lille krabatenär lika stark som sin mamma =)
grattis igen o hoppaa på att få se de llla knytet snart =)
många kramar


onsdag

blää
vet inte va ja ska skriva bara såå trött..
vill ha ut min skatt nu nu nu..jag blir ga
 idag e de iaf bara 29dar kvar till bf  =) WIIII
längtar så ja blir galen =)
vette tusan cva ja ska skriva men går nog å lägger mig nu..
bara trött å orolig..
varför.. jaa de e hemligt för tillfället =p
kram

17 Augusti

 

 

WIiiiii idag e de 1månad kvar till bf =)
hihi inte långt kvar nu..
hoppas bebis kommer tidigare =)
men tidigast de 28/8 för den 27 ska ja å kenneth till handla de sista med mamma hihi =)
längtar!!

kul grej =)

http://svenskanamn.se/namn/namngenerator
 
Skriv in mammans samt pappans namn så kommer de upp förslag på namn på pojke samt flicka =p
haha rätt kul =)

Pappa: Kenneth
Mamma: Nathalie

Vårat resultat:

Flicka: Jaqueline, jane, inka
Pojke: Johan, jon, jarl

de blir olika namn på stora å små bokstäver =p
skumt =p

hehe
Jaqueline skulle ja kunna tänka mig på en tjej =)
de e fint =)

me de andra namnen ?
nja tveksamt haha

testa du oxå =)

va blev erat resultat?


v.36 (35+1)

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.

Info faderskapsintyg

Vad är ett faderskapsintyg?
Om mamman och pappan ej är gifta kan det vara bra att skriva under ett faderskapsintyg. Om mamman och pappan är gifta fastställs faderskapet automatiskt.
Ett fadeskapsintyg är, precis som det låter, ett intyg på att den blivande pappan är fadern. Bekräftelse av faderskap sker skriftligen och skall bevittnas av två personer. Bekräftelsen skall skriftligen godkännas av socialnämnden och av modern eller en särskilt förordnad vårdnadshavare för barnet.

Varför är det viktigt?
Ett faderskapsintyg innebär att barnets ursprung dokumenteras. Det är först sedan detta intyg undertecknats av båda föräldrarna, och godkänts av socialnämnden, som barnets juridiska rättigheter såsom arvsrätt, rätt till faderns efternamn etc. kan tillvaratas.
Utan ett sådant papper är endast mamman juridisk företrädare (pappan har tex inte rätt till varken barnbidrag eller föräldrapenning) för barnet vilket kan leda till stora komplikationer om det händer henne något.

Varför skriva under ett faderskapsintyg innan födseln?
Anledningen till varför det är bra att skriva under ett faderskapsintyg redan innan förlossningen är att pappan, om mamman skulle avlida innan faderskapsintyget är påskrivet, kommer att behöva gå till domstol för att få vårdnaden (hävda faderskap) om sitt barn. En process som ingen ska behöva gå igenom. (läs på nedan länk vad som kan ske)
» "Stoppas från att vara pappa"

När, vart och hur arrangerar man ett faderskapsintyg?
Ring din kommuns växel och fråga vart du vänder digf ör att arrangera faderskapsintyg innan barnet är fött. Detta sker på olika platser i olika kommuner.
En del kommuner vill inte gå med på att skriva papper innan förlossningen utan hänvisar till att sådant fixas när barnet väl är fött, men jag tycker att man ska stå på sig och argumentera för det här eftersom konsekvenserna av en avsaknad namnteckning kan bli såpass allvarliga.

När någon vägrar erkänna faderskap
Skulle någon vägra att skriva på en faderskapsbekräftelse måste faderskapet fastställas genom dom i tingsrätten.

När det finns tveksamheter
Om det finns tveksamheter om vem som är fader, har mannen eller kvinnan rätt att begära en blodanalys, som bekostas av socialnämnden.

Papper om delad vårdnad
Samtidigt som man skriver under ett faderskapsintyg brukar man även skirva under ett papper om delad vårdnad. Detta är frivilligt men väljer man att inte skriva under förblir mamman ensam vårdnadshavare.

Info rörlig, ruckbar, fixerad

Lite info om ruckbar, rörlig osv......

Vad innebär fixering?
Fixering innebär att bebisens huvud sjunker djupt ner i bäckenet och blir fixerat ("fastnar").

Förstagångsföderska vs. omföderska
Det är vanligare att bebisen fixerar sig hos förstagångsföderskor än hos omföderskor. Anledningen till detta är att livmodermusklerna är mer elastiska hos en omföderska och trycket nedåt på barnet blir därför mindre. Dessutom vidgas ofta bäckenet något efter en graviditet och förlossning och detta kan göra att nästa barn har tillräckligt med utrymme för att inte fixeras (kallas ofta ruckbar).

När fixerar sig bebisen?
Vanligtvis så vänder sig de flesta barn med huvudet nedåt innan vecka 36 och fixerar sig för förstagångsföderskor relativt kort därefter. Men det finns bebisar som faktiskt fixerar sig betydligt tidigare, kanske redan innan vecka 30, likaväl som det finns bebisar som fixerar sig mycket sent. En del bebisar fixerar sig aldrig utan sjunker först djupt ner i bäckenet när förlossningsarbetet redan börjat.

Kan bebisen inte födas om den inte är fixerad?
Jo, det är inga problem. Så länge bebisen ligger med huvudet nedåt så är det ok.
En del bebisar är väldigt sent ute och fixerar sig inte förrän sista dagarna innan förlossningen eller tom när själva förlossningsarbetet startat.
Fixeringen i sig har inget med förlossningsstart att göra så du behöver inte oroa dig ifall din bebis inte ligger fixerad.
Andra bebisar ligger som ruckbara, eller tom rörliga, på slutet.

Vad innebär ruckbar?
För omföderskor, ja och även vissa förstföderskor, så fixerar sig inte bebisen. Det finns ofta en bra anledning till varför det sker och det vanligaste är nog att mamman har ett rymligt bäcken. Det är helt enkelt inte tight nog för att bebisen ska "fastna" med huvudet.
När barnmorskan kan rucka på huvudet (alltså vicka det fram och tillbaka med sina händer när hon klämmer långt ner på magen) så kallas det att bebisen är just ruckbar.
I praktiken så spelar det ingen roll om bebisen är fixerad eller ruckbar så länge den ligger rätt.


Vad innebär rörlig?
En del bebisar vill inte glida ner i bäckenet alls. Dom ligger kvar högt upp så som dom gör under graviditeten ända in till slutet. Varför det är så är svårt att svara på men det kan handla om att mamman har ett mycket rymligt bäcken, att livmodern är extra rymlig eller att bebisen är lite mindre (och därmed inte tar så mycket plats utan kan röra sig mer). Sedan finns det naturligtvis fall av rörliga bebisar som inte har med någon av ovan anledningar att göra. Det kanske bara är så att bebisen är rörlig, utan anledning, helt enkelt...

Längtar!!

Ååå kan verkligen inte beskriva hur mkt jag längtar efter sig min lilla skatt =)
vill att du ska komma ut nu nu NU..
fast det är ju bara bra för dig om du stannar kvar i min mage i 2veckor till..
Undrar hur du ser ut min lilla ögonsten =)
är du en pojke eller flicka?

kramar

Alkohol under graviditeten !

Alkoholen som kvinnan dricker passerar genom moderkakan och ger samma blodkoncentration hos fostret som hos mamman. Alkoholen

påverkar direkt den känsliga nervvävnad som är under uppbyggnad i fostrets hjärna och ryggmärg. Alkoholmissbruk under graviditeten leder så gott som alltid till någon form av skada på barnet. De vanligaste skadorna är tillväxthämning, skador i nervvävnader och hjärnskador.

Eftersom gränserna för missbruk är oklara får alla kvinnor rådet att avstå helt från alkohol under graviditeten. Därmed inte sagt att ett glas vin någon gång, eller ett enstaka rus innan man visste om att man var gravid, behöver vara skadligt.

När det gäller alkohol är det vanligt att kroppen säger ifrån redan tidigt i graviditeten. Bara tanken på öl eller vin gör att kvinnan blir illamående. De flesta kvinnor avstår helt från alkohol under graviditeten. Självklart underlättar det om också den blivande pappan minskar sin konsumtion.


Lite info om moderkakan =)

Moderkaka - moderkaka, place´nta, det organ som under graviditeten överför syre och näring från modern till fostret och transporterar bort koldioxid och de slaggprodukter som fostret bildar. Först efter förlossningen kan barnet fungera biologiskt självständigt - under graviditeten är fostret helt beroende av moderkakan, som fungerar som dess lungor, lever, tarm och njurar. Moderkakan uppstår från den yttersta fosterhinnan, korion. Blodcirkulationen utgörs av ett kretslopp från fostret och ett från modern. Från fostret kommer syrefattigt blod via blodkärl i navelsträngen till moderkakan, där blodkärlen förgrenar sig i små kapillärer. Dessa buktar i fingerliknande utskott, korionvilli, in i det intervillösa rummet, där fostrets blodkärl omflyts av moderns blod. Detta tömmer sig från moderns blodkärl i livmoderväggen in i det intervillösa rummet. Fostrets och moderns blod blandas sålunda aldrig, utan överföring av syre och näring från modern till fostret sker i det intervillösa rummet, huvudsakligen genom diffusion mellan moderns och fostrets blod via korionvillis väggar som fungerar som ett membran (se placentabarriär). Omvänt går slaggprodukter på samma sätt från fostrets blod över till moderns, som utsöndrar dessa via sina lungor, lever, njurar etc. Förutom näringsfunktionen har moderkakan många andra uppgifter. Den bildar hormoner, enzymer och andra ämnen som är nödvändiga för fostret, men även för modern. Sålunda utvecklas moderns bröstkörtlar under graviditetens senare del under påverkan av hormon från moderkakan. Moderkakan väger vid fullgången graviditet ca 500 gram och är stor som ungefär två handflator. Den är fäst vid livmoderväggen, vanligen i livmoderns övre del. Efter barnets framfödande lossnar moderkakan från livmoderns vägg och pressas ut av livmoderns sammandragningar. Om moderkakan inte fungerar normalt under framför allt senare delen av graviditeten hämmas fostrets utveckling och tillväxt. Under graviditet eller förlossning kan ibland moderkakan lossna för tidigt, varvid en blödning inträffar som kan bli så kraftig att fostrets liv kan äventyras; förlossningen måste då skyndsamt avslutas. Moderkakan kan ibland fästa i nedre delen av livmodern och täcka inre livmodermunnen (föreliggande moderkaka, placenta praevia). Normal vaginal förlossning kan då inte ske, utan kejsarsnitt måste göras.

Rökning under graviditeten !

De flesta av tobaksrökens ämnen passerar fritt över till fostret. Nikotinet orsakar en minskning av blodflödet i livmodern och moderkakan, som gör att fostret får sämre näring.

Kolmonoxiden som finns i cigarettröken gör att blodets syreupptagningsförmåga försämras. Fostret får också i sig kolmonoxid när mamman röker. Fostrets blod tar upp dubbelt så mycket kolmonoxid som mammans och gasen stannar dessutom kvar längre hos fostret än hos mamman. Det gör att syrebristen hos fostret kan kvarstå upp till tolv timmar efter rökningen.

För många måttliga rökare går rökavvänjningen av sig självt när de blir gravida. De blir äcklade och illamående av rök. För andra kan det vara svårt att sluta helt. Det hjälper inte med all den kunskap vi idag har om sambanden mellan rökning och graviditet. Samband som visar på ökade risker för:

·Missfall
·Försämrad förlossning
·För tidig förlossning
·Avlossning av moderkakan
·Fosterdöd under graviditeten
·Plötslig spädbarnsdöd
·Astma och luftvägsinfektioner hos barnet
·Allergier hos barnet

Lyckas du inte sluta röka helt bör du försöka minska din konsumtion - särskilt viktigt är det i slutet av graviditeten.Hur mycket du röker står i direkt proportion till risken för fosterskador. Så fort du slutar kommer det fostret till godo.

Att sluta röka under graviditeten är bästa tänkbara föräldraförberedelser. Under amningen utsöndras nikotinet i mjölken och detta kan ge barnet magbesvär. Spädbarn och småbarn är extra känsliga för tobaksrök. Allergier, astma och luftvägsinfektioner drabbar oftare barn till rökare.

Det är förstås viktigt att kvinnan som vill undvika att utsätta sitt väntande barn för tobaksrök har stöd i sin omgivning, av sin man, arbetskamrater och vänner. Passiv rökning är också skadlig.

Om du vill sluta röka men tycker att det är svårt kan du tala med din barnmorska. Hon kan ge goda råd om rökavvänjning.


Snuva

Botemedel mot snuva och förkylning För att få fram mesta möjliga fakta och hålla den aktuell har Gravid.se i detta avsnitt samarbetat med Nezeril / AstraZeneca, som marknadsför ett av de ledande preparaten mot snuva och förkylning.

Förkylning
Förkylning är vårt vanligaste sjukdomstillstånd. Nästan alla drabbas ett par gånger per år. Förkylning är en virusinfektion i andningsvägarnas slemhinna. Ofta hjälper det med vila, mycket vätska och egenvårdsbehandling för att lindra symtomen.

Det är med underlivssvamp som med alla andra infektioner - för att infektionen skall slås ut måste man behandla sig med ett kliniskt testat läkemedel som t ex Canesten. Canesten finns att köpa receptfritt på Apoteket som kräm eller vaginala tabletter.

Första gången man som gravid ser symptom på svampinfektion bör man dock besöka sin läkare eller rådgöra med sin barnmorska innan man tar andra åtgärder. Om din läkare ställer diagnosen underlivssvamp, kan du i samråd med läkaren behandla svampinfektionen med Canesten. Man kan tryggt använda Canesten under graviditeten, behandling med Canesten påverkar inte fostret, Canesten överföres inte till modersmjölken, så läkemedlet kan tryggt användas i amningsperioden. och Canesten-produkterna har inte inverkan på annan medicin du eventuellt är under behandling med - läs alltid bipacksedeln. Det finns flera olika välprövade behandlingsformer du kan använda när du är gravid. Vi rekommenderar Canesten 1-dags kombinationsförpackning som innehåller en vaginaltablett samt en tub kräm.

Min Bb väska

såå tror ja bestämt mig:
lite va som ska va i väskan =)
såå..
Bebis:
2st bodys
2st byxor
strumpor
mössa
å självklart kläderna min underbara mormor stickat =)
(ska lägga upp en bild på de sen =) hon e så duktig på att sticka =) )

Jag:
Amningsbh
Amningskupor
underkläder (strumpor, trosor)
Myskläder
Tofflor =)
Hygienartiklar (shampoo, balsam, tvål, tandkräm tandborste till mig å älsklingen )
borste
toffsar
Mobil laddare
pengar såklart
patientbricka
Blodgruperings papper
Cd skiva
Tidsfördriv (tidningar, böcker, kortlek)
Något att äta samt dricka =)

kenneth älskling:
Kläder
tofflor
mobil laddare
kamera
tidningar
något att äta samt dricka

såå..
e de något jag missat?
hjälp mig i så fall vad har jag missat =)

kramar

haha

haha ojsan hoppsan de e nog dags att börja packa bb väskan haha.
jag har inte ens tänkt på den =p

har idag haft såå ont hela dagen å de bara trycker på neråt mellan benen ORDENTLIGT..
hmm varför?

hmm nej nu ska ja skrivaa lista på va ja ska packa..

vad har/hade du i din Bb väska?

kramar

V.35 =)

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.

v.35 idag =) (34+0)

wii såå går man in i v.35 idag å de e 41dagar kvar till Bf =)
de e verkligen inte långt kvar nu =)
hihi

Urk mår verkligen inte bra idag..
allt bara snurrar i huvudet flimrar framför ögonen mår illa å spyr =(
usch blääää

Fiiina rosa datan =)

Glöm inte att delta i tävlingen om denna underbara sak =)
vem vill inte vinna den?
Här kan du vinna =)
http://shoppingandfashion.se/vinn-den-perfekta-bloggdatorn-fran-acer/#comments


Kan detta stämma?

Att dricka te på hallonblad gör att förlossningen kommer i gång snabbare

Obevisat: Barnmorskor i alla tider har föreskrivit en kopp hallonbladste under graviditetens sista månad för att sätta i gång förlossningen.

Trots att det inte finns någon forskning som bevisar att tet kan starta förlossningen, finns gott om anekdotartad bevisning att det gör verkan. barnmorskor har länge använt bladen för att förbereda musklerna runt livmodern inför förlossningen.

Fiona Ford på Sainsburys hjälplinje för gravida håller med om att det inte finns några vetenskapliga bevis för att hallonbladste har en verkan, men många använder det ändå som ett vedertaget hjälpmedel.

- Hallonblad innehålller oxytocin, det hormon som frigörs i hypofysen för att framkalla sammandragningar i livmodern, säger hon.


Hallonbladste =)

Pris för 100g  e 79 kr inkl frakt å kan beställas här =) :
http://www.re-fresh.se/catalog/product_info.php?products_id=168&osCsid=a3cacc6fc6390d399b3cac1e29535f15

Hallonbladste

Tips: Att beställa en extra hallonbladste ökar endast fraktkostnaden med 6 kr.

Hallonblad innehåller oxytocin. I kroppen tillverkas oxytocin av hypofysen som ett avslappnande och rogivande ämne. Inom sjuklvården används det bl. a. för att starta förlossningsarbetet. Vid ett avkok blir sällan så påtagliga effekter, som att omgående dra igång en förlossning. Men barnmorskor har i alla tider rekommenderat hallonbladste i graviditetens sista fas, för att förbereda kroppen på födseln och för att allt detta ska fungera stärkt och smidigare. För att den gravida inte ska riskera ett för tidigt förlossningsarbete ska produkten inte tas förrän vecka 35.

Inte bara gravida behöver rogivande avslappning

Hallonbladste är inte bara för höggravida, den har fler användningsområden. Inte minst efter en graviditet, för att dra samman livmodern samt för att öka kroppens läkeförmåga - bra vid efterblödningar hos både djur och människa. Oxytocin stimulerar även till en välfungerande amning, som även bildas vid bröst/kel-kontakten mellan moder och barn. Te på riktiga örter är perfekt för ungdomars nyttiga (givande) fikavanor, för djur och t.o.m. för män - hallonblad för alla som upplever sig spända, stela eller inombords stressade. Då blir oxytocinets effekter ofta en välkommen hjälp - för mer ro i varelsen och för bättre avslappningsförmåga.

Observera - förväxla inte ett riktigt hallonbladsörtte med smaksatta komersiella teer, exempelvis rött eller svart te som är helt ineffektiva utom den syntetiska hallonsmaken. Så kallade påstte (som i vissa fall är med riktiga hallonblad) ger väldigt lite effekt.

Tips: Re-fresh har många Helt naturliga tillskott som passar ammande, barnen och rent allmänt. Kolla (ex.) gärna Nyponpulver, nässelpulver, blåbärspulver, Möllers tran (naturliga AD-droppar/ de syntetiska AD-dropparna från apoteket innehåller skadlig/canerogen konserveringsmedel).

Våra örteer passar ofta ihop med varandra, och mest av den ört man vill framhäva specifika egenskaper av. Att blanda själv är även ekonomiskt besparande, för när det görs av företag kan mixen tillskrivas ett produktnamn, ex. halste, kärlekste, njurte, matsmältningste, lung&ro-te m.fl oftast fördyrande koncept.

Djur.


När det gäller djur som normalt äter gräs och örter ges örttillskottet ofta som foder. I andra fall passar det bättre med ett utdrag via ett avsvalnat avkok. Om djuret har svår smärta tillkalla alltid veterinär som kan avgöra behovet av syntetiskt framställda medicament. Dock kan en naturlig örtbehandlingen ligga kvar som basbehandling. Örterna finns även i storpack, exempelvis för hästägare eller hunduppfödare.

Dosering Hallonbladste, tillredning.

Tag 1 st. något rågad msk (ca 5 g) blad till en tekopp vatten (ca 2,5-2,5 dl). Strö bladen i uppkokat vatten, låt dra och skjuda med lock i minst 10 min. Sila, drick. Denna vara är 100% råvara utan förstörande tillsatser. Örtte kan värmas på nytt under samma dag, att teet stått längre ger vanligen desto starkare utdrag av ämnen.

Häxblandning!

Haha e de någon som testat ¨häxblandningen¨ som ska hjälpa till å ¨starta¨ förslossningen?
här e iaf receptet =)
ja ska testa ( men inte idag men kanske om 2-3 v =) )

häxblandning:

 

1,5 liter vatten


saft av 2 citroner


2-4 msk honung


2 msk riven ingefära


2 tsk cayennepeppar

Blanda allt, drick halva. Resten nästa dag om inget har hänt.


Bm besök

såå här såg de ut på bm besöket i tisdags =)

¨Järnet: 82 (kanske inte ska fuska så mkt med järntabletterna =P )

sf mått: 32cm

blodtrycket: 120/65

vikt : pluss 500g

bebis hjärtljud: 160-170slag/min ( =/ läskigt men bm buffa  å tröck en hrl del på magen så bebis blidde arg därav de höga hjärtljude)

Å bebis e fixerad =)

Woho =)

nuu e ja tillbaka =)
min ena bror har vart på besök ett par dagar å min andra bror fyllde
19igår såå har inte haft så mkt tid till datan =P
men nu e ja tillbaka =)

RSS 2.0