babysim

såå idag var sista gången på Babysim 1 (nybörjar sim)
men redan på onsdag nästa vecka börjar vi på babysim 2 =)
längtar.
car s kul idag. lillan låg i sen sån där bad ring å sprattlade riktigt mycket med benet å flöt omkring helt ensam höll inte i henne var lite svårt hon for fram väldigt fort =) å jagade en lite leksaks polisbil som hon tyckte var riktigt rolig =)
så ska bli kul å fortsätta simmen =)
imorgon ska vi hämta ut undervattens bilderna wii ska bli kul å se hur dom  blev =)
kramar

Barnets Utveckling 5månader andra veckan

Ditt barns förmåga att relatera till sin omgivning och människorna i den växer stadigt. Bebisen kommer också att hitta på enkla lekar när den börjar förstå orsakssammanhang, t ex den jätteroliga leken där du plockar upp saker som den 'tappat', eller den andra trevliga leken där man kastar saker för att se var de landar. Ta ett djupt andetag — dessa lekar blir roligare och roligare. Det är ingen idé att säga "nej" eller "fy" — ditt barn förstår inte vad det betyder ännu och behöver undersöka sin värld. Men vad som kan hjälpa är att ge beröm för lekar som är lite mindre frustrerande.
(jaa de med å kasta iväg leksakerna å få tillbaka sen kasta iväg dom igen när hon får dom har man ju märkt av haha =)
lillsessan har väldigt kul när hon gör så =)
men napparna e nog roligast å kasta iväg =p )

Bvc

såå igår var man med lillsessan till Bvc (har bytt till ett mkt bättre Bvc e såå nöjd =) )
men allt var bra vilket e skänt å veta =)
vikt: 7280gram
Längd: 64,7cm
E så trött funderar på att lägga mig å sova..
älsklingen är å jobbar å kommer hem ca 04
å lillsessan sover som en stock i son säng =)
såå nu ska nog ja med krypa till sängs =)
sov så sött
kramar

Barnets utveckling Månad 5 första veckan

Om det inte redan hänt, kommer ditt barn snart att skratta åt roliga ansiktsuttryck och till och med försöka få dig att skratta. Bebisen visar sin själsliga sida på andra sätt också — det har verkligen hänt massor sedan den var nyfödd och inte kunde kommunicera sina känslor på ett mer komplext sätt. I detta stadium visar din bebis kanske tillgivenhet genom att lyfta armarna när den vill bli buren, gråta när du går ut ur rummet och genom att pussas och kramas. Det är ovanligt att barn börjar krypa på riktigt innan sex månaders ålder, men många femmånadersbebisar jobbar på att lyfta både bröstkorgen och rumpan på samma gång med en tjusig gungbrädeseffekt!

Barnets utveckling (4månader)

(min sessa  dock 4mån 3v =) )

Mat mindre ofta När din bebis är fyra månader så har magen blivit större och den behöver inte mat lika ofta -- bara fyra eller fem gånger om dagen. Den fortsätter att växa och öka i vikt, det är bara att behovet av mat börjar närma sig större barns. Bebisens uppmärksamhet kan börja dras till andra människor och saker under matstunderna och det kan bli lite störigt, även om det är roligt att den blir alltmer uppmärksam på sin omgivning. Om ditt barn är lättdistraherat, kan det vara värt att dra sig tillbaks till en lugn plats när du ska amma under en tid.

 

Rulla runt


Nu när bebisen ligger på magen, kommer den att lyfta upp huvud och axlar med armarnas hjälp. Dessa mini-armhävningar stärker musklerna och gör att bebisen kan se sig omkring bättre. Den kanske överraskar både dig och sig själv genom att rulla runt från rygg till mage eller tvärtom. Du kan uppmuntra detta genom lek: Locka med en leksak på den sida bebisen normalt rullar mot, för att se om intresset är tillräckligt stort. Var generös med beröm; nya skeenden kan vara lite otäcka i början och din uppskattning kan hjälpa.

 

Fast föda? 


Helamning rekommenderas numera av WHO och i Sverige de första sex månaderna, även om man kan fortfarande kan stöta på de som argumenterar för tidigare introduktion av fast föda. Att helamma (eller ge bröstmjölksersättning) kan minska allergiska reaktioner och modersmjölk anses av de flesta auktoriteter vara den allra bästa maten i början av ett barns liv. Vid ungefär sex månaders ålder kan man börja introducera annan mat, men även då rekommenderas det att dessa smakportioner främst fungerar som komplement till amningen i början. Rådgör med BVC om hur du kan sköta övergången till fast föda om du känner dig osäker.

 

Sträcka sig efter saker att stoppa i munnen 


Nu kan din bebis sträcka sig efter saker och ta tag i dem, även om den kan behöva ett par försök. När den fått tag på vad den ville ha, kommer den att titta på det några ögonblick och sedan försöka stoppa det i munnen. Eventuellt har bebisen börjat dregla mer nu. För en del barn börjar tandsprickningen så tidigt som vid fyra månader, men för de flesta kommer inte tänderna fram förrän vid fem eller sex månaders ålder. 

Uppmuntra ditt barns lek och undersökande verksamhet genom att se till att det finns många olika saker att undersöka. En liten frottéhandduk kan underhålla bebisen i flera minuter. Man kan suga på den, hålla i den och se vad som händer om man skrynklar ihop den. Skallror är en riktig klassiker som fortfarande roar. Babygym eller aktivitetsleksaker är ofta intressanta i den här åldern, eftersom din bebis nu börjar upptäcka konsekvenser av olika handlingar, som till exempel hur det ringer i klockan om man trycker på en spak.

 

Nu kan bebisen leka själv 


Vid det här laget kan bebisen förmodligen sysselsätta sig själv med att undersöka sina händer och fötter några minuter. Ett mirakel! Plötsligt blir det så tyst -- och när du ser efter, så upptäcker du att din bebis, som hittills behövt din uppmärksamhet varenda ögonblick, kan hålla sig själv sysselsatt. Snart kanske du kan börja läsa tidningen igen! 


Språkets roll och början av förståelse 


Forskare tror, att bebisar vid fyra månaders ålder förstår alla grundläggande ljud i modersmålet. Mellan fyra och sex månaders ålder utvecklas förmågan att göra talliknande ljud, som "ma-ma" or "ba-ba". De är däremot ännu inte förbundna med verklig mening, som i betydelsen "mamma". Nu är bebisen förmodligen redo att delta i enkla härmlekar -- du säger "bu" och bebisen försöker härma dig och säga det tillbaks. Du kan stimulera ditt barns kommunikationsförmåga genom att imitera dess ansiktsuttryck och läten. Om du svarar när bebisen gör ljud och försöker kommunicera, så lär den sig om verbal kommunikation och börjar förstå orsakssammanhang. Påföljden är, att ditt barn förstår att det är av betydelse vad vi säger.

 

Färgsinnet sprakar 


Bebisars färgsinne fungerar från födseln, men de kan ha svårt att skilja på närliggande färger som rött och orange. Därför föredrar de ofta svartvitt eller färger med stark kontrastverkan i början. Mellan två och fyra månader blir färgseendet mer nyanserat och bebisen börjar se skillnad på likartade nyanser. Klara primärfärger uppskattas ofta och särskilt populärt kan det vara med färgglada mobiler, väggplanscher och pekböcker


Mer kräsen med sällskapet Vid fyra månaders ålder börjar bebisen reagera på din närvaro, din röst och dina ansiktsuttryck med att sparka och vifta med armarna. Ungefär vid den här tiden börjar också bebisar blir mer selektiva med vilka de vill ha omkring sig. Tidigare har de kanske charmat främmande människor lika gärna som närstående, men nu kan de bli mer osäkra på främlingar eller större grupper av människor. Det är bäst att låta bebisen vänja sig en stund vid nya människor. Intresset för andra människor kan vara större från tryggheten i din famn -- särskilt om det är äldre barn av den livliga varianten.

 

Utvecklas mitt barn normalt? 


Kom ihåg att alla barn är unika och når olika stadier av social utveckling i sin egen takt. De milstolpar vi ger är bara en generell guide till din bebis potential och om något inte redan hänt, så kommer det förmodligen att göra det inom kort. 

Om ditt barn föddes för tidigt, så får du ibland räkna med att det tar lite längre tid att nå samma stadier som andra barn med samma kronologiska ålder. Därför brukar för tidigt födda barn få två åldrar av barnläkare -- deras kronologiska ålder (som beräknas utifrån deras födelsedatum) och en ålder som justerats utifrån det beräknadeförlossningsdatumet). Om du vill se hur ditt barn utvecklas i jämförelse med generella riktlinjer, är det den justerade åldern du ska använda. De flesta barnläkare bedömer för tidigt födda barn på detta sätt.


....

I söndags blev de sjukhuset med lillan IGEN =(
hon bajsar svart. blev ett besök på nästan 5timmar.
hennes tarmar är svullna så väntar på en kallelse för magröntgen samt provtagning.
ta prover för å se om hon är laktos eller mjölkprotein allergisk så hon år äta nutriamigen så länge (mjölkfri ersättning)
den smakar verkligen riktigt vidrigt men hon spyr inte alls lika mycket av den och har inte lika ont i magen som innan.
hoppas kallelsen till sjukhuset kommer snart så vi får veta vad som är fel på våran lilla sessa ..
idag har man mäst tagit de lungt snuttan hade 39,5 i feber i morse å nu innan hon somnade för natten 38,9 hoppas feber e borta imorgon.
men nu sover hon riktigt sött i sin säng =)
snart e de dax för dopet =) på lördag åå vad ja längtar =)
funderar på å ta mig ett varmt skönt bad =)

RSS 2.0