Till bloggens startsida

 

 

RSS 2.0
 
 

Hallonbladste =)

Pris för 100g  e 79 kr inkl frakt å kan beställas här =) :
http://www.re-fresh.se/catalog/product_info.php?products_id=168&osCsid=a3cacc6fc6390d399b3cac1e29535f15

Hallonbladste

Tips: Att beställa en extra hallonbladste ökar endast fraktkostnaden med 6 kr.

Hallonblad innehåller oxytocin. I kroppen tillverkas oxytocin av hypofysen som ett avslappnande och rogivande ämne. Inom sjuklvården används det bl. a. för att starta förlossningsarbetet. Vid ett avkok blir sällan så påtagliga effekter, som att omgående dra igång en förlossning. Men barnmorskor har i alla tider rekommenderat hallonbladste i graviditetens sista fas, för att förbereda kroppen på födseln och för att allt detta ska fungera stärkt och smidigare. För att den gravida inte ska riskera ett för tidigt förlossningsarbete ska produkten inte tas förrän vecka 35.

Inte bara gravida behöver rogivande avslappning

Hallonbladste är inte bara för höggravida, den har fler användningsområden. Inte minst efter en graviditet, för att dra samman livmodern samt för att öka kroppens läkeförmåga - bra vid efterblödningar hos både djur och människa. Oxytocin stimulerar även till en välfungerande amning, som även bildas vid bröst/kel-kontakten mellan moder och barn. Te på riktiga örter är perfekt för ungdomars nyttiga (givande) fikavanor, för djur och t.o.m. för män - hallonblad för alla som upplever sig spända, stela eller inombords stressade. Då blir oxytocinets effekter ofta en välkommen hjälp - för mer ro i varelsen och för bättre avslappningsförmåga.

Observera - förväxla inte ett riktigt hallonbladsörtte med smaksatta komersiella teer, exempelvis rött eller svart te som är helt ineffektiva utom den syntetiska hallonsmaken. Så kallade påstte (som i vissa fall är med riktiga hallonblad) ger väldigt lite effekt.

Tips: Re-fresh har många Helt naturliga tillskott som passar ammande, barnen och rent allmänt. Kolla (ex.) gärna Nyponpulver, nässelpulver, blåbärspulver, Möllers tran (naturliga AD-droppar/ de syntetiska AD-dropparna från apoteket innehåller skadlig/canerogen konserveringsmedel).

Våra örteer passar ofta ihop med varandra, och mest av den ört man vill framhäva specifika egenskaper av. Att blanda själv är även ekonomiskt besparande, för när det görs av företag kan mixen tillskrivas ett produktnamn, ex. halste, kärlekste, njurte, matsmältningste, lung&ro-te m.fl oftast fördyrande koncept.

Djur.


När det gäller djur som normalt äter gräs och örter ges örttillskottet ofta som foder. I andra fall passar det bättre med ett utdrag via ett avsvalnat avkok. Om djuret har svår smärta tillkalla alltid veterinär som kan avgöra behovet av syntetiskt framställda medicament. Dock kan en naturlig örtbehandlingen ligga kvar som basbehandling. Örterna finns även i storpack, exempelvis för hästägare eller hunduppfödare.

Dosering Hallonbladste, tillredning.

Tag 1 st. något rågad msk (ca 5 g) blad till en tekopp vatten (ca 2,5-2,5 dl). Strö bladen i uppkokat vatten, låt dra och skjuda med lock i minst 10 min. Sila, drick. Denna vara är 100% råvara utan förstörande tillsatser. Örtte kan värmas på nytt under samma dag, att teet stått längre ger vanligen desto starkare utdrag av ämnen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback