Till bloggens startsida

 

 

RSS 2.0
 
 

Barnets utveckling 5månader 4e veckan


I denna ålder är många barn väldigt sociala och vänder sig även till andra människor för kontakt och närhet. En halvårsgammal bebis är inte så kinkig heller — nästan vem som helst som ler eller gör roliga grimaser är jättekul sällskap. Men det är mamma och pappa som betyder allra mest och bebisen vill gärna ha mycket närhet och uppmärksamhet. Din uppmärksamhet är dessutom viktig för att skapa en säker miljö som ditt barn kan utforska. 

Till och med innan bebisar kan krypa, kan de rulla och ta sig fram fortare än man tror och det är viktigt att hålla golvet fritt från vassa och farliga saker samt smågrejor som kan fastna i halsen om man stoppar dem i munnen. 

Ditt barns förmåga att koordinera ögon och händer utvecklas stadigt och det kommer att märkas på fingerfärdigheten under de kommande veckorna. Bebisen kommer bland annat lära sig att föra objekt emot sig och flytta dem från hand till hand — och så snart bebisen förstår att den kan hålla en sak i varje hand, kommer den att inse hur roligt det är att slå dem tillsammans. Om du inte är alltför bullerkänslig, kan det vara bra att fylla ett köksskåp i golvhöjd med barnsäkra kastruller och slevar att träna den nya förmågan med.


Kommentarer
Postat av: Melinda - Mamma till Maja ♥

Jaha ojdåå :P många tänder redan!

2010-03-13 @ 10:04:17
URL: http://melindawingren.blogg.se/
Postat av: Melinda - Mamma till Maja ♥

Det förstår jag! Nej, Maja har inte nå tänder än :P

2010-03-14 @ 14:33:16
URL: http://melindawingren.blogg.se/
Postat av: Filippa

Kul blogg! Det märks att du gillar att blogga!

2011-07-13 @ 01:09:35
URL: http://djurförsäkring.net
Postat av: Smsa Låna

Kul sida! Hur länge har du haft din sida?

2011-07-20 @ 05:07:31
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback