Till bloggens startsida

 

 

RSS 2.0
 
 

recept =)

Krispig sallad med valnötter:
12 portioner

Sallad:
1 stort huvud isbergssallat
1 stor gurka
10-15 stjälkar selleri

Sås:
6 dl gräddfil
4-5 dl grovriven västerbottenost
4 tsk torkad, smulad dragon
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk salt

Till garnering:
100g grovt hackade valnötter

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till såsen och låt stå kall i ett dygn

På festdagen
Skölj och strimla grönsakerna.
Blanda och fördela salladen på tallrikarna.
Fördela såsen på salladen, och strö över de grovhackade valnötterna.

Äppel  och flädersorbet med honungsglacerade valnötter:

4 portioner

 
 

Ingredienser

 3 stora äpplen, syrliga, gärna Summerred eller Gravensteiner
 1 msk citronsaft
 3/4 dl fläderblomssaft, koncentrerad
 1 msk calvados eller konjak
 2 msk florsocker

Servering:

 25 g valnötter
 1 msk honung


    

Tillagning

Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Lägg på en plåt eller bricka, droppa över citronsaften så att äpplena inte mörknar. Sätt in plåten i frysen minst 3 timmar.


Lägg de frysta äppelbitarna i en matberedare och kör till en smulig massa. Tillsätt flädersaft, calvados och florsocker. Kör till lagom konsistens, späd eventuellt med vatten. Smaka av med socker.



Servera direkt med valnötter som stekts i honung.







Kommentarer
Postat av: Skor, och en del av livet

Detta måste provas.. ler

2009-07-26 @ 17:14:00
URL: http://www.skotornet.se/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback